Onderhoudstips

Wilt u lang genieten van uw mooie set kunstnagels? Volg onderstaande tips dan zeker op. Wacht niet tot u weer langskomt voor een behandeling, maar investeer thuis ook in mooie handen en nagels! 

Behandel uw handen en nagels met zorg
Gebruik voor de dagelijkse verzorging van uw kunstnagels een nagelriemolie. Smeer zowel rond als onder de nagel de olie goed in. Dit voorkomt uitdroging van de natuurlijke nagel waardoor de kunstnagels los kunnen laten. 

Huishouden

Gebruik voor huishoudelijke werkzaamheden handschoenen. Kunstnagels zijn niet bestand tegen bijtende producten als aceton, chloor, ammoniak.

Gebruik ook handschoenen tijdens het verven van haar, insmeren van bronzing creme of marineren van vlees. De kleurstoffen van deze producten trekken in de kunstnagels waardoor verkleuring kan optreden.

Nagels lakken
Wekelijks de kunstnagels voorzien van een nieuwe laag topcoat gaat enigszins verkleuring tegen. Zorg dat u een nagellakremover zonder aceton gebruikt als u de topcoat wil vervangen voor een nieuwe laag.

Gebruik een basecoat als u de nagels in een nieuwe kleur wil lakken. Dit voorkomt dat uw nagels verkleuren door de kleurpigmenten in nagellak. Als de nagellak goed droog is gebruik dan een topcoat. De topcoat zorgt ervoor dat uw nagellak minder vlug afbladdert en de nagellak krijgt een mooie glans.

Verzorgen van de nagels

Om lang plezier te hebben van gelpolish of kunstnagels is verzorging een belangrijk onderdeel. Gebruik dagelijks een nagelriemolie en handcréme. Deze producten zijn uiteraard aan te schaffen in de salon. 

Reinigen van de nagels

Het dagelijks reinigen van de nagels is belangrijk, dit i.v.m. bacteriegroei, zowel bij de natuurlijke als kunstnagel. Probeer vuil nooit met iets scherps weg te halen. Gebruik hiervoor een nagelborsteltje. Worden de nagels een beetje smoezelig aan de achterkant? Week dan 1x per week in een lauw badje met bijvoorbeeld Magnetic bath boms.

Vijl zorgvuldig
Als een van uw nagels scheurt of er een klein stukje afbreekt, moet u de nagel meteen weer in model vijlen. Gebruik hiervoor een vijl met een fijne grit. In de salon kunt u een vijl kopen die geschikt is voor uw kunstnagels. Knippen nooit uw (kunst)nagels, door knippen kunnen uw (kunst)nagels scheuren en splijten.
Stoot u uw nagels geregeld, dan wil dit zeggen dat ze te lang zijn. Geef dit bij de volgende behandeling door zodat hier rekening mee word gehouden.

Gelpolish

Wilt u uw nagels korter vijlen en heeft u gelpolish op de nagels? Lak ALTIJD na het vijlen een topcoat over de nagels en tegen de stootrand. Doet u dit niet? Dan kan de gelpolish loslaten.

 Kunstnagels

Wanneer een nagel los zit door bijv. hard stoten, blijf er dan niet mee lopen. Een losse nagel geeft kans op infecties. Laat de nagel zo spoedig mogelijk repareren.

Lucht, vocht en vuil tussen de natuurlijke nagel en kunstnagel kunnen leiden tot schimmelvorming. Loop er niet te lang mee door maar laat de kunstnagel zo snel mogelijk repareren door uw nagelstyliste.

 Trek in geen geval de kunstnagel van uw nagelbed af. Dit brengt ernstige schade aan uw nagelbed, bacteriën hebben nu toegang tot in de “gewonde” nagel. Ook zal het eraf trekken enorm veel pijn doen en langdurig pijnlijk blijven totdat de nagel volledig genezen is.

 Als de nagels regelmatig loslaten kan dit ook vele andere oorzaken hebben, zoals bijv. ziekte of medicijngebruik. Er kunnen verschillende redenen zijn voor het loslaten van de kunstnagel, hieronder een aantal oorzaken:

-  Bij het gebruik van hormoonpreparaten

-  Bij het gebruik van antidepressiva

-  Bij zwangerschap

-  Bij het gebruik van afwasmiddelen, agressieve (schoonmaak)middelen

-  Veel stoten van de nagels

-  Te lang wachten met opvullen waardoor de nagels aan de toppen te zwaar worden.

 U kunt het (gedeeltelijk) losraken van de kunstnagels voor een groot deel zelf voorkomen door tijdig uw nagels te laten opvullen. Gemiddeld is dit 1 x in de 4 weken maar afhankelijk van de nagel kan dit ook 1 x in de 3 of 1 x in de 5 weken zijn.

Maak dus op tijd of direct na de laatste afspraak een nieuwe afspraak voor het opvullen van de kunstnagels.